Thierry Neuville i Australien. Foto: Pressbild

Neuville vann i Australien – säkrade andraplatsen

Uppdaterad
Publicerad

Belgaren Thierry Neuville var bäst i det australiensiska rallyt då han kom i mål 22,5 sekunder före estländaren Ott Tänak. Därmed blir han VM-tvåa bakom den redan klara segraren Sebastien Ogier.

– Vi missade mästerskapet, men säkrade andraplatsen och det ger oss massor av motivation inför nästa säsong, säger Neuville i ett pressmeddelande.

I och med segern i Australien blev Neuville också den förare som tog flest segrar den här säsongen. Misslyckanden i framför allt Tyskland, men också Polen och Sverige gjorde att han aldrig på allvar utmanade Ogier.

Det är tredje gången på fem år som Neuville slutar tvåa i WRC. Tänaks tredjeplats är det klart bästa han gjort i sin rallykarriär.

– Det här är det perfekta sättet att avsluta en säsong på. Nu kan vi njuta av det här en stund innan vi skiftar fokus mot nästa säsong, säger Neuville.

SVT sänder sista sträckan klockan 9.30.

Slutställning rally-VM 2017

1. Sebastian Ogier, 232 poäng

2. Thierry Neuville, 208 poäng

3. Ott Tänak, 191 poäng

4. Jari-Matti Latvala, 136 poäng

5. Elfyn Evans, 128 poäng

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.