Ogier tog femte raka VM-titeln

Uppdaterad
Publicerad

Fransmannen Sébastien Ogier säkrade världsmästerskapet i det näst sista VM-rallyt i Wales. Det räckte med att han tog en poäng i avslutande Power Stage för att ta titeln.

– Jag vet inte vad jag ska säga. Det har varit ett tufft år, men att sluta så här. Det är overkligt, säger en känslosam Sébastien Ogier.

I Wales blev Ogier trea bakom segraren Elfyn Evans och belgaren Thierry Neuville.

Segern var Evans första i karriären och den tog han på hemmaplan.

”Vilken förare”

Märkesmästerskapet vanns av Malcolm Wilsons M-Sport World Rally Team där både Ogier och Evans kör.

– Han har verkligen fått kämpa för det i år. Men han är stark. Vilken förare, säger SVT Sports expert Jonas Kruse om Ogier som vann VM för femte året i rad.

Ogier har än en gång hållit en väldigt hög nivå genom hela säsongen. Trots att han bara har vunnit två deltävlingar avgjorde han alltså redan innan den avslutande deltävlingen som går i Australien.

Ständigt Sébastien

Senast världsmästaren i rally inte hette Sébastien i förnamn var år 2003. Innan Ogiers nuvarande svit vann Ogiers landsman Sébastien Loeb nio VM-titlar i rad.

2003 vann norrmannen Petter Solberg.

Twitter

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.