Svenskparet Mattias Ekström och Emil Bergkvist fortsätter leverera i Dakarrallyt.

Ny bra dag för Ekström: ”Speciell känsla”

Uppdaterad
Publicerad

Mattias Ekström och kartläsaren Emil Bergkvist slutade fyra på nionde etappen i Dakarrallyt. Audi-föraren var 2.11 minuter efter vinnaren Giniel De Villiers, Sydafrika i en Toyota. Totalledaren Nasser Al-Attiyah, Qatar, Toyota, kom trea på etappen.

Efter gårdagens succé med första segern fick Ekström starta först på dagens sträcka, 28,7 mil specialsträcka och 49,1 mil totalt.

– Det var en speciell känsla att vara första bil idag, för första gången i mitt liv faktiskt. Att vi också kom först till målet kändes bra. Vi hade bara inte farten för att vinna etappen, säger Ekström.

Svenskparet är bäst i Audi-teamet men fortfarande elva i sammandraget, 2.43 timmar bakom Al-Attiyah.

– Vår strategi är att ta bilen i mål och den planen tänker vi fortsätta att hålla oss till.

Sebastian Eriksson och kartläsaren Wouter Rosegaar, Nederländerna, är fortsatt tvåa i lättviktsklassen (prototyper) efter att ha blivit fyra på dagens etapp. I samma klass är tyskan Annett Fischer och svenska kartläsaren Annie Seel 21:a ekipage.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.