OMSE-stallet lämnar VM-serien i rallycross. Här Kevin Eriksson som tillsammans med Robin Larsson haft en motig säsong. Foto: Johan Ejeborg, SVT

Nytt avhopp från rallycross-VM – svenska OMSE lämnar

Uppdaterad
Publicerad

Först Peugeot. Nu lämnar även det svenska OMSE-stallet rallycross-VM efter årets säsong.

– Det är ett tråkigt beslut men vi måste göra detta för att säkra framtiden för företaget, säger stallägaren Andreas Eriksson.

Stallägaren Andreas Eriksson spände bågen inför säsongen och hoppades på finalplatser, men OMSE-förarna Kevin Eriksson och Robin Larsson har haft det motigt och de stora resultaten uteblivit.

– Det är ett tråkigt beslut men vi måste göra detta för att säkra framtiden för företaget. Kostnaderna i VM har skenat iväg och tyvärr har vi inte ekonomin för att utmana fabriksstallen i nuläget, säger Andreas i ett pressmeddelande.

OMSE blickar framåt och hoppas ligga i framkant när VM blir elektrifierat 2021.

– Vi tror att det är rätt väg att gå för rallycrossen och alla talanger som drömmer om att bli världsmästare, menar Eriksson.

Inom kort väntas även EKS Audi lämna besked om framtiden. Mattias Ekströms stall blev av med fabriksstödet från Audi efter sommaren men har gjort en stark höst bakom PSRX Volkswagen som vann märkesmästerskapet överlägset med världsmästaren Johan Kristoffersson i spetsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.