Rallyföraren Sébastien Ogier. Foto: Red Bull Content Pool

Ogier snabbast på motocrossbanan i Sardinien

Uppdaterad
Publicerad

Idag inleddes VM-rallyt på Sardinien med sträcka ett, superspecialen, på Ittiri motocrossbana. Sexfaldiga världsmästaren och VM-ledande Sébastien Ogier var snabbast av alla på sträckan över två kilometer.

VM-rallyt på Sardinien är årets åttonde deltävling och i morgon inleds rallyt på allvar med den första etappen. Åtta sträckor körs under fredagen på totalt 124,2 kilometer.

Sébastien Ogier som leder förarmästerskapet två poäng före Ott Tänak startar först i morgon och inledde alltså rallyt idag med en sträcksseger. Ogier var en tiondel snabbare än teamkollegan Esapekka Lappi.

– Det är bättre än ingenting, varje tiondel räknas. I morgon är en helt annan historia att starta först. Jag kommer att ge allt och förhoppningsvis kan vi ha en bättre startposition efter i morgon, säger Ogier i ett pressmeddelande.

Svenska topptider i JWRC

Båda de svenska förarna i JWRC, junior VM-klassen, fick en bra start på rallyt.

Dennis Rådström hade näst bästa tid på den inledande superspecialen och mästerskapsledande Tom Kristensson hade tredje tid. Spanjoren Jan Solans var snabbast i JWRC.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.