Foto: TT Nyhetsbyrån

Ogier höll undan i Mexiko

Sebastien Ogier är tillbaka som vinnare i rally-VM. Fransmannen tog hem segern i Mexikos VM-rally med över minutens marginal till tvåan, spanjoren Dani Sordo.

Spanjoren Dani Sordo hade problem med underlaget när lördagens etapp avslutades, och tappade tid när han körde på en sten och tappade i toppen.

Fransmannen Sebastien Ogier lyckades bättre än sina konkurrenter – undvek med en hårsmån att köra på en lösspringande hund och vann sträcka 14, 15, 16 och 18 för att ta över den totala ledningen.

– Det har varit en perfekt dag. Jag stod på så mycket jag vågade och det funkade perfekt. Däcken blev lite slitna på slutet av eftermiddagen så jag fick köra lite mer försiktigt på slutet, konstaterade Ogier för WRC.com inför söndagens avgörande.

Under söndagens tre avslutande tre specialsträckor kunde Ogier hålla undan till seger. Han kom tvåa, fyra och tvåa på dessa tre sträckor och var till slut 1.13,6 sekunder före Dani Sordo.

Svenske Pontus Tidemand vann i WRC2-klassen med över sex minuter före tvåan Gus Greensmith från Storbritannien.

SVT sänder en timmas långt sammandrag från Mexicos VM-deltävling i kväll klockan 22.30 i SVT1.

Rally-VM Mexico slutställning

Visa

1. S Ogier 3.25.03,1
2. D Sordo +1.13,6 sekunder
3. K Meeke +1.29,2
4. A Mikkelsen +1.48,4
5. S Loeb +2.34,6

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer