Oliver Solberg bröt rallyt i Monte Carlo

Uppdaterad
Publicerad

Oliver Solberg bryter rallyt i Monte Carlo.

Anledningen är att han inte mår bra – på grund av avgaser i kupén.

– De har mått sämre och sämre, säger mamma Pernilla Solberg till SVT.

Svensken, tillsammans med Elliott Edmondson, låg efter den tredje dagen sist av alla tävlande. Nu står det klart att Oliver Solberg, 20, bryter Monte Carlo-rallyt.

– De har haft tre dagar i bilen där det har varit massa avgaser i kupén. De har mått sämre och sämre och mår inte bättre idag även om teamet har försökt att fixa problemet, säger mamma Pernilla Solberg till SVT Sport.

Problemen med bilen har försökt att åtgärdas under de senaste dagarna – och enligt tillförordnade teamchefen Julien Moncet hade de lyckats få bukt med problemen inför dagens körning.

– Vi fixade mesta av problemen. Men han har haft det tufft de senaste dagarna och inte mått bra. Det är helt klart inte roligt att ha den här röken och avgasen i bilen och det är väldigt störande. Det som är viktigt att är att kunna fokusera på körningen, och det gjorde det omöjligt att fortsätta, säger han till SVT.

Kraschade under lödagen

Under lördagens tredje dag av Monte Carlo-rallyt slutade det hela med en krasch för den svenska talangen.

Kort efter kraschen lyckades dock Solberg och kartläsaren Elliott Edmondson, med hjälp av publik i närheten, ta sig upp på vägen och fullfölja sträckan.

– Det har varit en dålig morgon ... vi behövde inte detta, sa en besviken Oliver Solberg efter att ha passerat målgången.

Loeb skrev historia

Fransmannen Sebastien Loeb i en Ford vann tävlingen sedan landsmannen Sebastien Ogier, Toyota, fått punktering på den näst sista sträckan.

Därmed skrevs rallyhistoria. 47-årige Loeb blir den äldsta som någonsin vunnit en VM-deltävling och slår således en legendarisk svensk. Den tidigare rekordinnehavaren var Björn Waldegård, som 46 år gammal vann Safarirallyt 1990.

FRÅN I GÅR: Här kör Oliver Solberg av vägen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.