Oliver Solberg. Foto: TT

Rovanperä på knock i Akropolissrallyt – Solberg bröt på nytt

Uppdaterad
Publicerad

Den 20-årige finländaren Kalle Rovanperä dominerade den andra etappen av Akropolisrallyt stort.

Fyra sträcksegrar under lördagens etapp och ledning med 30,8 sekunder till jagande estländaren Ott Tänak.

– Klart jag är nöjd med dagen även om vi inte hade rätt inställningar på bilen under eftermiddagen, säger Rovanperä tillwrc.com.

Finländaren imponerar på SVT:s expert Jonas Andersson.

– Han åker med ett fantastiskt lugn och härligt självförtroende. Utan misstag och tekniska problem blir han väldigt svårstoppad, säger Jonas Andersson.

Bakom Tänak skuggar mästerskapsledaren Sébastien Ogier, 40,2 sekunder från ledning. Samtidigt som de närmast jagande i tabellen, Elfyn Evans och Thierry Neuville, är en bit ner i resultatlistan efter problem.

Oliver Solberg tvingades bryta även andra etappen i WRC2-klassen.

En ny tung smäll för 19-åringen Oliver Solberg fick ge upp med trasig hjulupphängning i fredags. I dag slog han sönder hjulet på bilen och blev åter stående på sträckan. Bilen bärgadestillbaka till serviceplatsen.

– Det var mitt eget fel. Jag missbedömde ett gupp, slog i hårt och bilen tog i bergssidan på yttern, förklarar Oliver Solberg.

Svensken inledde lördagen starkt efter omstarten med sträckseger på dagens andra sträcka. Hyundaiföraren kommer till start i morgondagens avslutande etapp.

– Det här var verkligen inte det Oliver behövde just nu. Han har haft en tuff säsong och jag trodde på ett toppresultat för honom här, säger Jonas Andersson.

SVT sänder två sträckor på söndagen med början 0700 i SVT1 och SVT play.

ARKIV: Solberg får hjälp med handbromsen när servon strular (14 augusti 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.