Emma-Nellie Örtendahl missade tredje raka VM-guldet. Foto: aquabike.net/Arkiv

Örtendahl missade tredje raka VM-titeln

Publicerad

Den dubbla världsmästaren Emma-Nellie Örtendahl missade chansen att ta sin tredje raka titel i VM i Aquabike som avgjordes i Sharjah, Förenade arabemiraten, i dag.
Emma-Nellie Örtendahl slutade tvåa efter totalsegraren Krista Uzare efter en miss i starten, och missade därmed också VM-titeln.

Den missade VM-titeln grundlades kanske redan för två dagar sedan när svenskan Emma-Nellie Örtendahl körde in på en fjärdeplats. Trots en seger i det kommande heatet skiljde det sju poäng upp till argaste konkurrenten Krista Uzare från Lettland.

Förutsättningarna för fredags finalheat i Sharjah, Förenade arabemiraten, var att Emma-Nellie var tvungen att vinna. Men inte heller det skulle räcka för totalseger i VM. Lettiskan Uzare var tvungen att bli som bäst trea.

En laddad Emma-Nellie gick för segern.

– Jag är taggad till tusen för att försvara min VM-titel. Jag behöver lite extra tur för att lyckas, sade Emma-Nellie till SVT inför sista heatet.

När starten gick i finalheatet var Emma-Nellie tvungen att dra av gasen för att inte riskera en tjuvstart och lettiskan Uzare tog ledningen direkt. Emma-Nellie körde upp sig under loppet, och inför upploppet hade hon kört ikapp Uzare. Men hon lyckades inte ta sig förbi lettiskan.

Emma-Nellie Örtendahl får efter två raka VM-titlar nöja sig med att bli VM-tvåa 2018.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer