Petter Solberg hade all anledning att le efter sonen Olivers insats på den andra specialsträckan i Arctic Rally Finland. Foto: Johan Hedlund/SVT

Pappa Solberg i tårar: ”Hade inte trott det var möjligt”

Uppdaterad
Publicerad

Petter Solberg, världsmästare i rally 2003, var så nervös att han inte vågade titta när Oliver Solbergs mellantider avslöjade att WRC-debutanten var på väg mot en topptid.

Och efter sonens fjärdeplats på den andra sträckan i Arctic Rally Finland kom tårarna.

– Det är helt otroligt, säger Petter Solberg till SVT.

Petter Solberg var relativt lugn under fredagens första sträcka, sonen Olivers första i WRC-sammanhang. Men på kvällssträckan blev det något helt annat.

Petter orkade inte längre titta på livesändningen i sin mobiltelefon när mellantiderna börja dyka upp utan vandrade ut från tältet på serviceplatsen i Rovaniemi.

Glädjetårar

När Oliver närmade sig sträckmålet kom han dock tillbaka in och följde upplösningen där han alltså fick se Oliver notera fjärde bästa tid på sträckan.

Kort därefter kom glädjetårarna.

– Det här är vårt liv. Nu blir han topp fyra och slår stora namn som Neuville och Evans. Det är helt otroligt, jag hade inte trott att det var möjligt. Visst, det är långt kvar, men det är fantastiskt att se en fjärdetid, säger Petter Solberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.