Petter Solberg avslutar elitkarriären. Foto: TT.

Petter Solberg bekräftar att han lägger av

Uppdaterad
Publicerad

Den framgångsrikaste norske motoridrottaren genom tiderna, Petter Solberg, lägger elitkarriären på hyllan och har kört sitt sista VM-lopp.

– Nu slutar jag som VM-förare, säger 44-åringen till VG.

Han tillhörde världstoppen i 20 och vann en VM-titel i rally och två i rallycross. Nu ska han ägna tid åt den 17-årige sonen Olivers karriär.

– Nu ska jag följa upp Oliver. Och drömmen är också att driva ettVM-stall i rally eller rallycross tillsammans med ett frabriksteam så småningom. Men nu ska jag först slappna av lite och reflektera. Detkommer vara bra att släppa på gasen lite, säger Solberg.

Solberg kommer att fortsätta tävla när han känner för det. Han vann exempelvis den historiska klassen i Svenska rallyt i vintras, då tillsammans med frun Pernilla som kartläsare.

Solberg har de senaste åren varit inblandad i svåra krascher och drabbades av en lungsjukdom som tagit ganska hårt, då dagens beslut var inte överraskande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.