Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Oliver Solbergs avslutning på sträcka tolv. Foto: Bildbyrån

Solberg i klar ledning under lördagen

Uppdaterad
Publicerad

Oliver Solberg har under lördagen drygat ut sin ledning i Svenska rallyt och har chans att säkra karriärens första seger i WRC2-klassen.

– Det har varit en väldigt bra lördag, väldigt konsekvent, säger Oliver Solberg till SVT Sport.

Halvvägs in på lördagsetappen hade Oliver Solberg redan en klar ledning på 31,4 sekunder inför eftermiddagens fyra sträckor.

Redan på första eftermiddagssträckan utökade 21-åringen sin ledning till 32,2 sekunder och skaffade sig sedan än mer marginal med en sträckseger på sträcka 13.

Svenska rallyt

Norrmannen Ole Christian Veiby har kört starkt och avancerat från fjärde till andra plats efter bland annat två sträcksegrar.

Svensk segerchans

Solberg tog under eftermiddagsloppen flera sträcksegrar samtidigt hade Veiby problem. Oliver Solberg har nu en ledning på hela 51,6 sekunder före Veiby. Slagläge för Solberg att säkra karriärens första seger i WRC2-klassen – men tre utmanande sträckor över sex mil totalt återstår.

– Vi har gjort bra däckval och jag har tagit hand om däcken bra, och har kunnat ta mycket tid på det. Det är fantastiskt att kunna ha en sådan här ledning inför en tuff morondag, säger Solberg.

SVT:s expert Jonas Kruse hyllar Solberg.

– Jag tycker han kör smart och beräknande och gör inga misstag. Han har hittat en bra, säker men ändå snabb fart i svåra förhållanden. Att han undviker misstag trots att han är jagad visar att han har gott självförtroende och kör med ett stort lugn, säger Kruse.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det fortsätter rulla på för Oliver Solberg. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Svenska rallyt

Mer i ämnet