Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Den åttafaldige rallyvärldsmästaren Sebastien Ogier och hans kartläsare Vincent Landais kraschade under körning i Polen. Foto: Polsk polis/Bildbyrån

Sebastien Ogier har lämnat sjukhuset: ”Känner mig redan mycket bättre”

Uppdaterad
Publicerad

Den åttafaldige rallyvärldsmästaren Sebastien Ogier har nu lämnat sjukhuset och Polen med nackkrage efter gårdagens krasch.

”Jag känner mig redan mycket bättre”, skriver Ogier på X.

Toyota har blixtinkallat världsmästaren från 2022 och 2023 Kalle Rovanperä med kartläsaren Jonne Halttunen i rallyt som startar på torsdag.

Det är ovanligt att en förare får delta i tävlingen med så kort varsel. Vanligtvis förbereder sig kartläsare i veckor inför en tävling. Den finländska duon har fått specialtillstånd att tävla, trots att tävlingen inte ingår i deras planering detta mellanår för 23-årige Rovanperä.

Rally-VM

Ogiers bil med kartläsaren Vincent Landais ska frontalkrockat med en annan bil på en grusväg i en backig sektion av bansträckningen utanför Wlosty nära Kaliningrad.

Ogier gör tummen upp

”Jag var tvungen att stanna kvar på sjukhuset över natten men jag känner mig redan mycket bättre”, skriver Ogier och gör tummen upp med en bild inifrån i ett flygplan.

Enligt RFM radio fördes fransmannen Ogier och föraren i den mötande bilen till sjukhus i ambulanshelikopter. Landais och medpassageraren i den andra bilen fördes till sjukhus i ambulans. Ogier ska inte ha använt sig av tävlingsbilen vid olyckstillfället.

Inga allvarligare skador konstaterades för någon av de fyra personerna inblandade i kraschen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Rally-VM

Mer i ämnet