Kevin Eriksson överlägsen mot hemmaförarna

Uppdaterad
Publicerad

Kevin Eriksson tog ett stormsteg mot en ny titel i RallyX Nordic. När segern stod på spel var ingen i närheten av honom. ”Värmlänningarna är snabba, men jag kunde köra mitt eget race” sa Eriksson.

Andra deltävlingen i mästerskapstävlingen RallyX Nordic kördes på den klassiska Westombanan i Arvika. Finalen, på grus och asfalt i fem varv, vanns av favoriten Kevin Eriksson. Eriksson fick en bra start och finalen gick enklare än loppen på vägen dit.

– Det är bra att vara jagad, man lär sig mycket av det. Jag fick en bra start och sen var det bara att köra mitt eget race. Många i racet är från Värmland så det här är deras hemmaplan. Skön seger, sa Kevin Eriksson.

Mats Öhman fick bryta loppet efter en tuff smäll direkt i starten, därmed försvann en av utmanare mot den regerande mästaren Kevin Eriksson.

Eriksson kunde defilera in i mål, då inte heller Lukas Walfridson klarade av att utmana – delvis på grund av att hans bakrede fick sig en törn i samband med Öhmans krasch.

Andra raka för Bryntesson

Supercar Lites vanns av Thomas Bryntesson, som därmed är 100% i säsongen.

– Det var skönt, riktigt skönt. Det var tufft i semifinal, men det var bara att nollställa och köra finalen, sa Bryntesson. Tvåa i Lites kom Tobias Brink. Simon Claesson vann i juniorklassen före Joacim Rollving. Patrik Ydrefalk vann före Per Berglund i seniorklassen.

Se finalloppet med intervjuer i spelaren ovan.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.