Regerande mästaren lämnar STCC – två veckor före premiären. Foto: TT.

Regerande mästaren lämnar STCC – två veckor före premiären

Uppdaterad
Publicerad

Den regerande mästaren Rob Huff lämnar STCC bara två veckor före premiären.

Beskedet är ett tungt slag för STCC som förlorar en av startfältets stora profiler.

”Det är trist att vi måste gå olika vägar. Men vi förstår hans beslut att försöka bli världsmästare igen”, säger Lestrups teamchef Fredrik Lestrup i ett pressmeddelande.

Huff har handplockats

Rob Huff har handplockats av Cupras team Zengo Motorsport och ska köra WTCR, bland annat mot svenske Thed Björk. Kalendrarna kolliderar vid flera tillfällen och det är svårt att kombinera de båda serierna.

”Stort tack till teamet för fjolårssäsongen och att vi lyckades hitta en lösning som passar oss alla för 2021. Jag önskar dem all lycka till i år och är säker på att de kan ta sig till toppen av mästerskapet igen” säger Rob Huff i en kommentar.

”Vi jobbar på en lösning”

Beskedet innebär att startfältet vid premiären på Ljungbyhed reduceras till 13 bilar. Och att Huffs bil blir ledig.

”Vi jobbar på en lösning för vår fjärde bil och mer information kommer senare. Oavsett vad som händer med den bilen så är vi fortsatt säkra på vårt mål om att utmana om topp tre i mästerskapet”, säger Fredrik Lestrup.

STCC har premiär på Ljungbyhed Park den 4 och 5 juni.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.