Sebastian Ogiér leder Monte Carlo rallyt efter åtta körda specialsträckor. Foto: Bildbyrån

Regerande världsmästaren leder Monte Carlo-rallyt

Regerande världsmästaren Sebastien Ogier har inlett årets VM-säsong där han avslutade den förra. Det vill säga i ledning. Efter att åtta specialsträckor är avverkade i Monte Carlo-rallyt är Ogier i täten – med närmare 15 sekunders marginal till tvåan, estländaren Ott Tänak.

Sebastien Ogier kunde haft en ännu större ledning om han inte gått ned i diket på specialsträcka sju. Men tack vare hjälp av några åskådare var han snabbt tillbaka på vägen. Hittills har Ogier vunnit tre av åtta specialsträckor.

– Det har varit tufft. Men vi är i ledningen. Om vi inte hade gått av vägen, skulle ledningen varit en minut. Men jag är nöjd med att vara i ledning. I morgon måste jag vara ännu bättre, säger Ogier till wrc.com efter dagens sista sträcka.

Belgaren Thierry Neuville vann den åttonde sträckan, men ligger inte bättre än nia i sammadraget.

– Bilen har fungerat bra. Hur det slutar? Jag vet inte, men på några sträckor har vi tagit 30 sekunder, så allt är möjligt, säger Neuville.

Inför årets säsong tippar SVT Sports expert Jonas Kruse att finländaren Jani-Matti Latvala blir världsmästare. Efter åtta specialsträckor i Monte Carlo ligger Latvala femma, 1.10 efter Ogier.

Monte Carlo-rallyt fortsätter under lördagen och går i mål på söndag.

SVT Sport sänder ett sammandrag från tävlingarna 17.00 på söndag kväll i SVT1.

Monte Carlo-rallyt efter åtta specialsträckor

Visa

1. Sebastien Ogier 2.07,15,4
2. Ott Tänak +0.14,9
3. Dani Sordo +0.59,7
4. Esapekka Lappi +1.09,9
5. Jani-Matti Latvala +1.10,1
6. Chris Meeke +2.45,5
7. Bryan Bouffier +3.34,6
8. Elfvyn Evans +4.01,7
9. Thierry Neuville +4.04,1
10. Craig Breen +5.06,6

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer