Felix Rosenqvist får starta sist i IndyCar-finalen på Laguna Seca Foto: TT Nyhetsbyrån

Rosenqvist hårt straffad inför Indyfinalen

Uppdaterad
Publicerad

Efter att ha hamnat i en ofrivillig snurr under kvalomgången blev Felix Rosenqvist hårt straffad. Svensken får starta långt bak i fältet och chanserna att knipa titeln som årets bästa nykomling minskar rejält.

– Väldigt surt. Det kändes som att det var vår dag idag men någon ville inte att det skulle bli så, säger en frustrerad Felix till SVT Sport.

Felix Rosenqvist har haft en fin förstasäsong i Indycar. Inför helgens final på Laguna Seca leder svensken kampen om den åtråvärda titeln årets nykomling.

Men den titeln håller på att glida Rosenqvist ur händerna. Efter en miss i en kurva från svensken som ledde till en ofrivillig spinn på banan blev han hårt straffad. Domarna ansåg att Rosenqvist hade blockerat James Hinchcliffe och den svenske Indycar-föraren kommer att få starta långt bak i fältet.

– Chockad och besviken över IndyCars beslut. Någon måste verkligen hata mig där, skriver Rosenqvist på sociala medier.

Inte tappat hoppet

Vad som kanske svider extra mycket i sammanhanget är att Rosenqvist värsta konkurrent i kampen om titeln årets nykomling, Colton Herta, tog pole position inför Indycar-finalen på Laguna Seca, där det delas ut dubbla poäng.

I och med beslutet från domarna blev Rosenqvist av med sin bästa och näst bästa tid i kvalet, tider som hade räckt till en plats i andra kvalrundan.

Men Rosenqvist har inte tappat hoppet:

– Jag tror ändå vi kommer ha ett bra race. Det kan hända mycket, säger Rosenqvist till SVT Sport.

Marcus Ericsson startar som elva

Den andre svensken i Indycar-serien, Marcus Ericsson, kör för en fortsättning i serien och noterade elfte tid i kvalet.

– Jag gjorde ett misstag i slutet och satte ett hjul i gruset. Annars hade jag varit topp sex, menar Ericsson som inte har något nytt kontrakt klart inför 2020, säger Ericsson till SVT Sport.

– Jag vill vara kvar i Indycar. Jag pratar med såväl mitt team som andra stall. Kvällens tävling är förstås jätteviktig, säger han.

Josef Newgarden, vinnare av serien 2017, leder mästerskapet inför avgörandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.