Rospiggarnas Andreas Jonsson under en tidigare match i Elitserien. Foto: Bildbyrån

Rospiggarna vann utan stjärnan Jason Doyle

Uppdaterad
Publicerad

Rospiggarna hakar på i toppen av speedwayens elitserie efter seger borta mot Västervik med 54-36.

Rospiggarna, i delad tabelledning, kom till start mot nykomlingen Västervik utan den regerande världsmästaren Jason Doyle. Australiern skadade sig i Cardiffs Grand Prix för en dryg vecka sedan och hade inte återhämtat sig tillräckligt för att ta sig till start. Istället fick resterande förare köra stjärnans heat. 

Rospiggarna ryckte snabbt åt sig en ledning efter en femetta i det andra heatet, en ledning som laget sedan aldrig släppte.

Kaptenen Andreas Jonsson var poängbäst i Rospiggarna med 14 poäng före Robert Lambert som körde ihop tolv. I Västervik blev dansken Nicki Pedersen poängbäst med tolv.

Tack vare segern hakade Rospiggarna på Dackarna i toppen och är en poäng före trean Smederna när tre omgångar återstår, medan Västervik trillade ned till en sjundeplats och är utanför slutspelet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.