Första operationen lyckad för 17-åringen efter våldsamma kraschen

Publicerad

Den 17-åriga tyskan Sophia Flörsch har opererats efter sin ryggradsfrakur i Macaus Formel 3-lopp under söndagen.
”Den första operationen gick bra”, meddelas det via Twitter.

Hon har opererats en gång och kommer att genomgå minst en operation till. 

”Det medicinska teamet arbetar medvetet långsamt för att undvika risker. Den första operationen gick bra och var utan komplikationer”, skrivs via hennes Twitterkonto, vilket skickades ut vid 12-tiden under dagen. Där skriver man att hon just då opereras en andra gång.

Trots den vådliga kraschen orkade Flörsch antingen själv eller via mellanhänder kommunicera ut information om sitt tillstånd.

”Jag vill bara meddela alla att jag mår bra, men ska genomgå en operation i morgon (i dag). Tack till alla som har tagit hand om mig och för de stöttande meddelandena”, twittrade hon efter händelsen.

TV-bilderna visar att den unga tyskan fullständigt tappade kontrollen på fordonet som i hög hastighet flög rakt ut ur banan från en kurva och fångades turligt upp av ett skyddsnät som hade en fjädrande effekt – så att inte kraschen blev stum.

”Vi kan bara be till gud”

”Hela världen såg vad som hände och vi kan bara be till gud att Sophia Flörsch kom undan med relativt lindriga skador”, skriver hennes stall Van Amersfoort Racing som också kommunicerade ut uppgiften om att det handlar om en ryggradsfraktur.

Händelsen gjorde att den röda flaggan kom upp direkt och loppet försenades med mer än en timme innan det återupptogs. Svensken Joel Eriksson slutade tvåa i tävlingen.

Internationella bildportförbundet, Fia, meddelar även att föraren, japanen Sho Tsubio, har förts till sjukhus, tillsammans med två medierepresentanter och en ordningsvakt, alla vid medvetande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer