Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kalle Rovanperä. Foto: TT

Kalle Rovanperä överlägsen i klassiska Safarirallyt

Uppdaterad
Publicerad

Unge finländaren Kalle Rovanperä fortsätter att dominera VM-serien.

I det klassiska Safarirallyt i Kenya, VM-seriens tuffaste och längsta rally vann Rovanperä sitt sjätte VM-rally.

De kämpiga förhållandena i Safarirallyt stoppade inte Rovanperä som nu kan pusta ut efter dagens Power Stage. Kalle Rovanperä blev första finländska vinnare sedan 2001 i Safarirallyt och fick fira sin fjärde seger i år.

Finländarens ledning i VM-serien inför helgen var 55 poäng till tvåan, belgaren Thierry Neuville. I och med dagens seger leder Rovanperä med 65 poäng. 

Stark avslutning av Solberg

Svenske Oliver Solberg var tillbaka i WRC efter två månaders frånvaro. 20-åringen gjorde sin senaste start i högsta klassen i Kroatien, där han fick bryta när bilen brann.

Solberg har satt sig själv i ett svårt läge efter två brutna rallyn och en sjätteplats i Svenska Rallyt.

Och inför helgens tävlingar hade Oliver och kartläsaren Elliott Edmondson press på att ta bilen i mål i det klassiska rallyt som kom tillbaka till VM-kalendern förra året. Den gången tvingades Oliver bryta efter att ha rullat med bilen och knäckt säkerhetsburen.

Men Solberg och kartläsare Elliott Edmondson revanscherade sig från förra årets besvikelse.

Svensken tog bilen i mål och säkrade en svensk poäng när han kom på en tiondeplats. Walesiske Elfyn Evans slutade tvåa, 49,9 sekunder före japanen Takamoto Katsuta.

KLIPP: Oliver Solberg efter Safarirallyt

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.