Sebastian Eriksson är klar för VM-racet i Höljes den 20-23 augusti. Foto: Olsbergs MSE Media

Sebastian Eriksson klar för VM-racet i Höljes

Uppdaterad
Publicerad

Sebastian Eriksson har vunnit ett VM-race i rallycross i karriären, när han vann i Höljes förra året.
Nu står det klart att han gör säsongsdebut på samma bana vid VM-tävlingarna den 20-23 augusti.

VM-triumfen för cirka ett år sedan är 27-årige Sebastian ”Super Seb” Erikssons största seger i karriären hittills. Nu hoppas han kunna konkurrera med de främsta förarna i världen ännu en gång.

– Jag är verkligen glad att få komma tillbaka till Höljes. Det är den mest klassiska banan i världen, och i år får vi dubbla chanser att vinna när man kör en så kallad ”double header”. Det är första gången mästerskapet arrangerar en sådan tävling, och de andra förarna kanske inte är så vana vi det upplägget. Jag har själv kört många sådana race tidigare när jag körde Global Rallycross, säger Sebastian Eriksson i ett pressmeddelande.

Tuff konkurrens

Eriksson som tävlar för teamet Olsbergs MSE kommer till start i en Honda Civic, och ser fram emot att ta upp kampen med bland annat Johan Kristoffersson.

– Det är ingen tvekan om att jag kommer bli hårt uppvaktad. Kristoffersson är tillbaka, och vi såg alla hur Niclas Grönholm och Robin Larsson var på RallyZX Nordic i Höljes för en månad sedan, och sedan har vi Hansen-bröderna och Andreas Bakkerud. Men jag är redo för att ta kampen, säger Sebastian Eriksson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer