Sebastian Vettel. Foto: Bildbyrån

Sebastian Vettel missar ytterligare F1-lopp

Uppdaterad
Publicerad

Sebastian Vettel missade formel 1-premiären i Bahrain efter att ha testat positivt för covid-19.

Nu står det klart att han även missar helgens lopp i Saudiarabien. 

Tysken ersätts återigen av landsmannen Nico Hulkenberg.

Anledningen till Vettels frånvaro i söndagens lopp är att han ännu inte har lämnat något negativt covid-test sedan han insjuknade och får därmed inte resa till Saudiarabien. Därför har den fyrfaldige världsmästarens stall, Aston Martin, tagit beslutet att sätta Nico Hulkenberg i förarstolen. I dag, fredag, inleds träningarna inför loppet, och i morgon är det kval.

Utan Vettel hade Aston Martin en tung premiär i Bahrain. Både Lance Stroll och Niko Hulkenberg blev poänglösa och slutade på tolfte respektive sjuttonde plats.

– Det var intressant. Det var svårt, väldigt svårt för att vara ärlig. Det var första gången på länge jag körde ett race, sade Hulkenberg till Formel 1:s hemsida efter loppet i Bahrain.

Nico Hulkenberg var ordinarie i formel 1 under tio säsonger men tappade sin plats efter säsongen 2019. Sedan dess har han gjort några inhopp.

KLIPP: Hon vill bli första kvinnan i Formel 1 (22 mars)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.