Marcus Ericsson sparade däcken på första träningen inför Indycar-premiären. Foto: Johan Ejeborg

Skarpt läge för svenskarna i Indycar

Uppdaterad
Publicerad

I kväll är det skarpt läge för Marcus Ericsson och Felix Rosenqvist i Indycar-serien. Ovisst kval inför premiärtävlingen i St.Petersburg, Florida. Bägge var länge i topp på den första träningen i stadsloppet men slutade mitt i startfältet.

– Vi sparade däck för att ha fräscha till kvalet, säger Marcus Ericsson till SVT.

Efter fjolårets seger i klassikern Indy 500 har Marcus blivit en av sportens storstjärnor. Fansen flockas kring 32-åringen från Kumla som har siktet inställt på att vinna mästerskapet. För att lyckas måste Ericsson bli bättre på att kvala. Detta har hittills varit svenskens akilleshäl

– Ganassi-teamet har jobbat hårt för att få däcken att hålla. Får vi till det här så är vi svårslagna i helgen, fortsätter Marcus som var 0,45 sek bakom teamkamraten Scott Dixon, Nya Zeeland på 13:e plats.

Även Felix Rosenqvist sparade däck på den inledande träningen i värmen i Florida och var 15:e, 0,49 sek efter.

Fick ny chans i serien

– Det här var vår sämsta bana förra året men jag tycker att det blev en bra början, säger Felix.

Rosenqvist gör precis som Ericsson sin femte säsong i serien. Han fick en ny chans i hårdsatsande Arrow McLaren som i år kör med trebilsteam. Tidigare Indy 500-vinnaren Alexander Rossi har tillkommit.

– Det är ett måste med tre bilar för att vi ska kunna utmana Ganassi och Penske.

Kvalet körs 20.15 ikväll svensk tid. 27 bilar kommer till start i premiären.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.