Foto: Pressbild

SM-guldvinnaren kör rallycross-VM i Belgien

Uppdaterad
Publicerad

För några veckor sedan tog hon SM-guld i 2150-klassen.

I oktober ska Klara Andersson köra VM-deltävlingen i RX2e, den nya elbilsklassen.

– Jag är så glad att kunna stå på startlinjen, säger Andersson i ett pressmeddelande.

Det är i den fjärde deltävlingen av årets VM-serie i rallycross som Klara Andersson kommer att delta, och det handlar om en enhetsklass med fyrhjulsdrivna bilar.

21-åringen ser fram emot tävlingen i Belgien, som är den näst sista i VM-serien.

– Det ska bli så roligt att komma till Belgien och VM-tävlingen och jag är så glad att kunna stå på startlinjen, säger Andersson i ett pressmeddelande.

”Vill vidare”

Hon har satt upp ett tydligt mål.

– Jag vill vidare i min satsning mot den absoluta toppen i rallycross och framtiden för rallycrossen och bilsporten i stort är elbilar där rallycrossen med just RX2e redan är långt framme med en supportklass i VM, säger Andersson, som i år tog steget upp till seniorklassen i 2150 inom den internationella rallycrossen.

Hon gör första tävlingen i fyrhjulsdriven bil.

”Det största”

– VM är det största du kan köra.

– Jag är tävlingsmänniska så självklart vill jag vinna, men det är enormt duktiga förare med mycket erfarenhet som är med.

Tävlingen pågår mellan 9-10 oktober, för att sedan avslutas i tyska Nürburgring. Det är dock oklart om Andersson finns med då.

KLIPP: Dubbla pallplatser för bröderna Hansen (26 september 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.