Smakstart för IndyCar-svenskarna – Rosenqvist i topp

Uppdaterad
Publicerad

Svensken Felix Rosenqvist svarade för en lysande start på årets IndyCar-säsong.

Rosenqvist som startade som trea avancerade snabbt till ledning och slogs i täten hela loppet.

Det slutade med en fjärdeplats med mersmak för Rosenqvist.

Marcus Ericsson tvingades bryta efter halva loppet med motorproblem.

Felix Rosenqvist har fått en riktig smakstart på IndyCar-säsongen.

Han kvalade in som trea till GP:et i St Petersburg, och efter en bra start avancerade han direkt till en andraplats. I samband med en gul-flagg och omstart av loppet lyckades Rosenqvost passera ledande Will Powers, och drygt 40 varv in i loppet så ledde Felix Rosenqvist med en knapp sekund före Powers.

– Jag kände att farten var väldigt bra i början av loppet. Jag fick en bra omstart och gick för en attack. Det var väldigt smutsigt utanför racelinjen så det var svårt att få stopp på bilen, men det gick bra. Det är kul att ha fått leda ett lopp redan nu. Det ger självförtroende, säger Rosenqvist.

Rosenqvist var nöjd med insatsen.

– Det här är bättre än vad vi hade kunnat förvänta oss. Jag är förstås väldigt nöjd, men samtidigt känner jag att vi hade ännu mer kapacitet. Depåstoppen gick inte riktigt vår väg idag och vi förlorade ett par platser där, men bilen var bra och teamet har verkligen gjort ett kanonjobb. En väldigt bra start på säsongen.

Jagade täten

Efter däckbyte halvvägs in i loppet tappade Rosenqvist placeringar, efter drygt 60 varv låg svensken fyra.

Felix Rosenqvist försvarade sin fjärdeplats och försökte jaga ikapp, men slutade fyra tre sekunder efter trean Will Powers. Mot segraren Josef Newgarden fanns inte mycket att göra. Newgarden, som vann hela IndyCar-serien 2017, vann tre sekunder före Scott Dixon och tolv sekunder före Rosenqvist.

Ericsson tvingades bryta

Den andre svensken, Marcus Ericsson som körde formel 1 förra året, avancerade under de 40 första varven från en 18:e plats till en 10:e plats med riktigt snabba varvtider. Ytterligare några varv in i loppet så fick Eriksson problem med vattentemperaturen i motorn, uppsökte depån där man tog beslutet att bryta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.