Snabb japan snuvade Tidemand på segern

Uppdaterad
Publicerad

Takamoto Katsuta kom till Värmland som ett oskrivet kort – men åkte därifrån med segern i WRC2 före svenska hoppet Pontus Tidemand. Istället var det unge Dennis Rådström som stod för den svenska bedriften under Svenska Rallyt när han vann WRC3.

Takamoto Katsuta är rallyfostrad i finske ikonen Tommi Mäkinens stall, och körde ifrån alla i WRC2. Pontus Tidemand pressade japanen på rallyts tre sista sträckor, men kunde aldrig hota ordentligt.

– Det är som det är. Han har gjort bra jobb med utvecklingen. Det viktigaste är att vi har gjort vårt bästa. Vi är här med en andraplats, och det är bra för mästerskapet, säger Pontus Tidemand till SVT Sport.

Svenska rallyt

Jonas Kruse säger så här om Tidemands lite snöpliga segermiss.

– Han räckte inte riktigt till den här gången Tidemand. Han lever lite farligt nu, och har allt att förlora, men har också tid att rätta till det, säger Jonas Kruse till SVT Sport.

Rådström har framtiden för sig

Istället var det  Dennis Rådström, son till Arne Rådström, som gladde den svenska rallypubliken under årets rally när han körde hem JWRC-klassen.

– Det här det här man jobbar för, att få det här ruset. Med hårt jobb lyckas man. Det här betyder allt för mig, säger Dennis Rådström till SVT Sport.

Jonas Kruse gillar det han sett av Rådström.

– Det är en målmedveten ung kille som tagit en lite annorlunda väg och åkt utomlands tidigt och kört junior-VM. Det är en smart väg om man får ihop det med eknomin. Han är absolut på rätt väg, säger Jonas Kruse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Svenska rallyt

Mer i ämnet