Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Oliver Solberg ser fram emot nästa chans i VM-serien. Foto: SVT/Hyundai Motorsport

Oliver Solberg har siktet inställt på Nya Zeelands VM-rally

Uppdaterad
Publicerad

Stallkamraterna i Huyndai tog en historisk trippelseger i Akropolisrallyt.

Oliver Solberg följde succén hemifrån – men i Nya Zeelands rally är han tillbaka på startlinjen.

– Det är nya ”noter” och det brukar oftast hjälpa mig mycket, jag gör ofta starka rallyn när det är sådana typer av tävlingar, säger Solberg till SVT Sport.

Hyundaiteamet är inne i ett stim för tillfället. Finfina resultat i Finland och Belgien följdes upp av en trippelseger i Akropolisrallyt när Thierry Neuville vann, Ott Tänak slutade tvåa och Dani Sordo körde in på en tredjeplats.

Lagets fjärde förare, svensken Oliver Solberg, följde helgens tävling hemifrån, men om drygt två veckor är han tillbaka på startlinjen när Nya Zeelands rally ska avgöras.

– Nya Zeeland är en otroligt svår tävling, en legendarisk tävling som har körts i många år förut även om det var väldigt längesen, jag tror att det förhoppningsvis kan hjälpa mig, säger Solberg som tror att han gynnas av att Nya Zeelands rally haft ett uppehåll och bara avgjorts vid två tillfällen sedan 2012.

Dessutom har banan dragits om.

– Det är nya ”noter” och det brukar oftast hjälpa mig mycket, jag gör ofta starka rallyn när det är sådana typer av tävlingar. Jag tror att det kan vara en fördel att starta så långt bak som jag gör också. Jag tror alla förutsättningar finns för att göra en bra tävling. Självförtroendet är rätt okej, det var bara en tävling i Belgien men det gäller att bygga vidare på det, säger Solberg som delar teamets tredje bil med spanjoren Dani Sordo.

Hur det kommer att se ut nästa säsong återstår att se.

– Det undrar jag också, men Sordo har gjort det fantastiskt bra. Vi är på två helt olika ställen i våra karriärer så det går inte att jämföra, men jag har visat bra fart och några bra resultat så jag tror att de har tron på mig och ser att potentialen finns där, vi måste bara jobba på, köra mer och testa mer, sen får vi se nästa år men jag tycker att det ser bra ut inför framtiden, säger Solberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.