• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

Solberg: ”Hade kunnat ligga på sjukhus igen”

Petter Solberg fick aldrig vara med och slåss i finalen i premiären i rallycross-VM. Direkt i starten trängdes han av svensken Mattias Ekström som sedan diskades. Solberg är förvånad över svenskens agerande. – Om man tänker på framtiden så har jag inte något emot Ekström, men jag förundras över att han gjorde så här. Jag har inget emot sida-mot-sida, men att ta det ett steg till... Det är tur att det inte var betong, för då kunde jag ha legat på sjukhus igen, säger han till SVT Sport.

Då Solberg säger att han kunde ha hamnat på sjukhus igen syftar han på nyckelbensbrottet han råkade ut för i samband med en krasch i september.

Han är också helt på det klara med att juryns beslut att diska Ekström från finalen var rätt.

– De tog helt klart rätt beslut och det ska de respekteras för.

– Jag har alltid respekterat Ekström för det han har gjort och gör, så det var väldigt synd att det här hände.

SVT Sports expert Jonas Kruse tycker också att beslutet var mer rätt än fel.

– Efter att ha sett incidenten flera gånger så tycker jag Ekström ska ha ett straff. Om diskning är rätt beslut kan diskuteras. Viktigt att den här bedömning fortsätter gälla resten av säsongen, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer