Solberg siktar mot VM: ”Drömmen är WRC och vinna VM”

Uppdaterad
Publicerad

Igår satte Petter Solberg punkt för sin framgångsrika karriär med klasseger i brittiska VM-rallyt. Samtidigt gjorde sonen Oliver VM-debut. Ett första steg mot nya VM-titlar för familjen Solberg och för Sverige!

Petter Solberg vann igår WRC2-klassen i VM-rallyt i Wales. Hans avskedstävling i rallyvärlden,16 år efter att han blev världsmästare i just brittiska VM-rallyt.

Nu ska norska rallylegendaren och dubbla världsmästaren i rallycross matcha 18-årige supertalangen, sonen Oliver till nya medaljer.

– Jag ska pröva att hjälpa Oliver allt jag kan och jobba för ett rallyteam i framtiden, säger Petter Solberg till SVT Sport.

Oliver VM-debuterade under det brittiska VM-rallyt och slog till med flera sträcksegrar i WRC2 samma klass som pappa Petter körde. Oliver tvingades dock bryta tävlingen pga tekniska problem och en avåkning men siktet är nu inställt på att köra VM nästa år.

– Vi vill ju köra VM nästa år i WRC2 och sen får vi se. Drömmen är WRC och vinna VMdär, säger Oliver Solberg till SVT Sport.

Det har varit en ”snackis” i rallyvärlden om Oliver Solberg ska köra för Sverige eller för Norge. I helgen under VM-debuten körde Oliver Solberg med svensk flagg på bilen.

– Jag har svenskt pass och bor i Sverige så just nu är det Sverige, säger Oliver Solberg till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.