Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Västerviks Fredrik Lindgren i röd hjälm var poängbäst i den första SM-finalen som Dackarna vann med 47-43. Foto: TT

Dackarna tog hem den första finalen: ”Vi hade bud på lite fler poäng”

Uppdaterad
Publicerad

Dackarna tog hem den första SM-finalen i speedway genom att vinna i Västervik med 47-43 och har en ledning med fyra poäng inför returen på hemmaplan i Målilla om en vecka.

– Det var en skön vinst och nu har vi ett bra utgångsläge i Målilla, säger Leon Madsen till SVT Sport efter första kampen i Smålandsderbyt.

Det var helt jämnt efter 13 heat sedan vann Dackarna de två avslutande heaten med 4-2. I det 14:e tog Dackarnas inplockade stjärna Leon Madsen hem vinsten. I det avslutande 15:e heatet tog Västerviks stjärna Fredrik Lindgren starten men blev omkörd av Andzejs Lebedevs på den första rakan och kunde sedan hålla undan till seger.

– Vi hade bud på lite fler poäng men det är ett bra go i laget och Leon kom in jättebra, det är mycket vilja och nu får man vara nervös en vecka,  säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg till ESS Play och tänker på det täta schemat när förarna kör i andra serier.

Fredrik Lindgren vann brödrakampen

Fredrik Lindgren var poängbäst i kväll med tolv medan brodern Ludvig i Dackarna körde ihop två – de möttes aldrig i något heat.

– Det finns trots allt en möjlighet att ta guldet och vi har chans att ta det om vi får en bra start, då kan de hamna i gungning. Vi ska kämpa för det, lovar Fredrik Lindgren för SVT Sport.

I det andra heatet rammade Dackarnas Filip Hjelmland Västerviks Anton Karlsson på den bortre långsidan efter en satsning om att nå tredjeplatsen. Karlsson kraschade in i luftstaketet med stor kraft. Han reste sig och drämde förbannad skyddsglasögonen i backen och stretchade vänster axelparti. Hjelmland blev utesluten efter ett snabbt domarbeslut.

SM-final 1:2, Västervik-Dackarna 43-47:

Västervik:

Fredrik Lindgren 12

Jacob Thorssell 11

Mads Hansen 9

Bartosz Smektala 8

Gleb Chugunov 2

Anton Karlsson 1                         

Dackarna:

Andzejs Lebedevs 11

Rasmus Jensen 11

Daniel Bewley 9

Leon Madsen  7

Filip Hjelmland 4

Brady Kurtz  3

Ludvig Lindgren 2                       

Publik: 5 955

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.