Vetlanda och Rospiggarna ser under torsdagen ut att kunna genomföra andra semifinalen i Elitserien. Foto: Bildbyrån.

Fjärde gången gillt i SM-semifinalen

Publicerad

Det ser ut att bli fjärde gången gillt för Vetlanda och Rospiggarna i SM-semifinalen. Tre gånger i rad har andra semifinalen ställts in på grund av regn, men under torsdagskvällen ser äntligen lagen ut att få tampas om finalplatsen mot Smederna. – Vi hoppas såklart att det blir av. Vi har jobbat hårt med det sedan i morse, säger Vetlandas lagledare Fredrik Staf.

Vetlanda och Rospiggarna har – sedan andra semifinalen den 13 september sköts upp för regn – väntat på att få göra upp om att gå till final. Semfinalen hann planeras om till två nya datum och därefter ställas in för samma anledning innan den nu ser ut att gå att genomföra under torsdagskvällen på Vetlanda Motorstadion.

– Vi hoppas såklart att det blir av. Vi har jobbat hårt med det sedan i morse genom att vi använt väghyvel på banan, samtidigt som två långtradare ska lägga varmt material över banan för att den ska torka. Vi vill skapa en en så säker och bra bana som möjligt, säger Staf.

”Ser ut att bli torrt”

SVT:s meterolog Deana Bajic bekräftar också att det inte ser ut att bli regn i Vetlanda.

– Det ser ut att bli torrt, inget regn. Det kan dock vara lite mulet, men att det sedan spricker upp under kvällen. Det ska bli runt tio grader varmt, säger hon.

Vetlanda tvingas till förändringar

De uppskjutna matcherna drabbar däremot Vetlandas laguppställning. Hemmalaget får ställa upp utan Jonas Davidsson och Oliver Berntzon, som måste köra den allsvenska finalen i Västervik. Hemmalaget plockar därför i stället in polacken Grzegorz Zengota och junioren Filip Hjelmland i laget.

– Vi har inte kört den lagkombinationen i år. Vi har dock en bra trupp och är väldigt anpassningsbara i den här idrotten. Det är bara att gilla läget och utgå från det. Det är bara att borra ner huvudet och köra, säger lagledaren.

Vetlanda vann första mötet med 46-44 och har en knapp ledning inför andra semifinalmötet på hemmaplan, som börjar 19.00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer