Jason Doyle. Arkivbild. Foto: Bildbyrån

Doyle GP-vinnare i Prag – igen

Uppdaterad
Publicerad

Fjärde VM-deltävlingen i Prag.

Då vann Rospiggarnas Jason Doyle före bland andra Antonio Lindbäck och Fredrik Lindgren som gav blandade resultat.

– Jag kan inte tro att det är sant, säger han i Kanal 6.

Antonio Lindbäck blev främste svensk för kvällen när han imponerade och tog två av fem heat innan semifinalen. Väl där tog det roliga slut när det blev en sistaplats och han stannade på nio poäng för kvällen. För Fredrik Lindgren blev det blandade resultat – allt från heatseger till att avbryta. Hans sex insamlade poäng räckte inte för semifinal.

Vann – efter varning

I finalen tjuvstartade Jason Doyle, till vardags i Rospiggarna, men VM-tvåan fick bara en varning och fick vara kvar. När finalen sedan kom igång var det just han som efter en kanonstart på utsidan höll alla fyra varven och tog sin femte GP-seger någonsin. Han lyckades även med en repris från i fjol när han vann även då på Marketa Stadium.

Lindgren VM-fyra

Lindgren, som inför förra tävlingen var VM-ledare har nu glidit ner till en fjärdeplats totalt. Antonio Lindbäck tog kliv uppåt när han med sina nio poäng för kvällen klättrade till en 14:e plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.