Johan Kristoffersson/arkivbild. Foto: Bildbyrån

Kristoffersson STCC-ledare inför finalen

Dubbla segrar för Johan Kristoffersson i den näst sista deltävlingen i STCC bäddade för en mästerskapsledning på hela 14 poäng inför finalen i Mantorp.

– Det känns jättebra såklart att ha en sådan bra helg innan finalen, säger Kristoffersson till C More.

Rallycrossvärldsmästaren Johan Kristoffersson gick in i den nästsista deltävlingen i norska Rudskogen som ny ledare, en poäng före Robert Dahlgren.

Men i STCC-kvalet under fredagen slutade Dahlgren på en andraplats och återtog därmed mästerskapsledningen från huvudrivalen Kristoffersson som endast lyckades med en sjätteplats.

Duellen mellan de två mästarförarna fortsatte under söndagen där Kristoffersson vann det första heatet framför Dahlgren som slutade på en andra plats.

Avgörande omkörning

I det andra heatet var Andreas Wernersson länge i topp men med fyra varv kvar satte Kristofferson in den sista attacken. I det tionde varvet kunde 29-åringen göra den viktiga omkörningen och ta ytterligare poäng.

Kristoffersson tar därför ett rejält grepp om STCC-titeln med sina dubbla segrar och 25 friska poäng. Han har nu en mästerskapsledning på 14 poäng framför Dahlgren som slutade på en tredje plats i det andra heatet.

– Det känns jättebra såklart att ha en sådan bra helg innan finalen. Efter kvalet i går så trodde jag väl inte riktigt på det men regnet gav mig väl en viss fördel i dag, säger Kristoffersson till C More.

”En kamp in i det sista”

Dahlgren kan därför inte avgöra helt på egen hand i finalen när Kristoffersson i topp sammalagt ligger på 173 poäng och Dahlgren på sin andra plats har 159 poäng.

– Jag tar aldrig ut någon seger i förskott, vi ska verkligen göra vårt bästa om två veckor i Mantorp sedan så får vi väl se. Det blir en kamp in i det sista.