Robert Dahlgren under en tidigare STCC-tävling. Foto: TT

STCC skriver tioårskontrakt med Skellefteå

Publicerad

Redan nu börjar STCC-säsongen 2019 ta form. Och nytt på kalendern blir Midnattsloppet i Skellefteå på en ny permanent bana. – Det är så jäkla häftigt, säger regerande mästaren Robert Dahlgren.

STCC har skrivit ett tioårsavtal med Skellefteå Drive Center, Sveriges längsta permanenta racingbana. Tävlingen kommer att köras kvällstid helgen före midsommar nästa år och tio år framåt.

– Det är så jäkla häftigt. Att få visa upp STCC här i Norrland tillsammans med midnattssolen, det gör mig både glad och stolt, säger den regerande mästaren Robert Dahlgren från Skellefteå till TT.

Byggnationen av den nya permanenta banan har redan inletts och bansträckningen kommer att mäta 4 120 meter, längre än någon annan bana i Sverige.

Premiär i juni 2019

– Precis som andra stora racingmästerskap i världen är vår ambition att ha en fast kalender med tävlingar som man många år i förväg vet när de körs, en nyckel i att bygga vidare STCC vad gäller publik och uppmärksamhet, säger Hans Bååth, styrelseordförande i STCC i ett pressmeddelande.

Det första Midnattssolsloppet i STCC körs den 15 och 16 juni 2019.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer