STCC gör comeback i Göteborg 2024. Foto: stcc.se

STCC tillbaka till Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

STCC fortsätter sin satsning på tävlingar i storstäder. 2024 är Göteborg tillbaka som arrangör för världens första helt elektrifierade nationella mästarskap. Ett treårsavtal är klart och 14-15 juni är spikade datum för racet.

– Göteborg är en stad med ett starkt motorintresse och ledande miljöarbete, säger Micke Bern, vd för STCC, i ett pressmeddelande.

STCC Head 2 Head Göteborg heter evenemanget och kommer att vara en av två stadstävlingar i kalendern jämte Helsingborg, som har premiär redan i år. Här möts två bilar åt gången på en bana som ännu inte är presenterad. Exakta platsen för evenemanget avslöjas senare under säsongen.

En förutsättning för comebacken till Göteborg är det helt elektrifierade mästerskapet med 550-hästars tävlingsbilar.

– Nu har vi säkrat Göteborg och Helsingborg till STCC 2024-kalendern och vi har dessutom dialog med fler städer där vår arbetshypotes är att utöka andelen stadstävlingar jämsides de traditionella banorna, fortsätter Bern.

Senast det kördes STCC i Göteborgs hamn var 2014. Årets mästerskap startar den 8-9 juli med Västkustloppet i Falkenberg.

Mikaela Åhlin-Kottulinsky kör framtidens motorsport:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Gör någonting större än att bara köra bil”. Hör Mikaela Åhlin-Kottulinsky om varför hon valt att tävla i elbilsserien. Foto: Sportkanalen//Morgan Kringstad/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.