Dramatik när Lewis Hamilton blev historisk. Foto: TT Nyhetsbyrå

F1-stjärnan historisk – efter stor dramatik

Uppdaterad
Publicerad

Lewis Hamilton blev historisk efter segern på Silverstone.

Men det blev dramatiskt när han fick punktering på sista varvet.

– Jag försökte bara hålla det tempo som gick, säger han efter loppet.

Sju segrar på hemmaplan. Det har ingen annan förare lyckats med tidigare. Söndagens seger på Silverstone för Lewis Hamilton gjorde honom historisk som den förare med flest segrar på hemmaplan.

Det såg länge ut att bli ytterligare en komfortabel seger för honom, men på sista varvet fick han punktering. Max Verstappen, som låg på andraplats, krympte avståndet snabbt.

Men Hamilton lyckades med nöd och näppe ta målflagg som första bil.

– Jag var väldigt lugn och fick bra information om avståndet ner till Max. Fram till kurva 15 gick det bra att svänga sedan trampade jag gasen i botten för att hålla undan och försökt bara hålla det tempo som gick, säger han i Viasats sändning.

Verstappen gick in i depån inför sista varvet, för att satsa på snabbast varvtid, vilket gjorde att gapet till Hamilton blev för stort trots punkteringen.

Långa stintar tog ut sin rätt

Efter 13 körda varv kraschade Daniil Kvyat och tvingade ut säkerhetsbilen. De flesta förarna dök in i depån och tog på hårda däck för att klara sig med dem resten av loppet. Men på slutet tog den långa stinten ut sin rätt.

Valtteri Bottas såg ut att bli tvåa i loppet, men med två varv kvar fick han punktering. Bara sekunder senare small det till även på Carlos Sainz och Lewis Hamilton.

– Fram till sista varvet gick allting väldigt smidigt och bra. När Valtteri fick punktering tittade jag på mina däck och tyckte det såg bra ut, men sen small det, säger Hamilton.

Charles Leclerc knep den sista pallplatsen.

Resultat:

1. Lewis Hamilton

2. Max Verstappen

3. Charles Leclerc

4. Daniel Ricciardo

5. Lando Norris

6. Esteban Ocon

7. Pierre Gasly

8. Alexander Albon

9. Lance Stroll

10. Sebastian Vettel

11. Valtteri Bottas

12. George Russell

13. Carlos Sainz

14. Antonio Giovinazzi

15. Nicholas Latifi

16. Romain Grosjean

17. Kimi Räikkönen

Daniil Kvyat DNF

Kevin Magnussen DNF

Nico Hülkenberg DNS

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.