Succé för Thed Björk i Marocko

Uppdaterad
Publicerad

Thed Björk slog till direkt med seger i WTCR-premiären i Marocko.

Fullträffen kom i tredje heatet efter stor dramatik  på stadsbanan i Marrakech.

Björk övertog ledningen från stallkamraten Yvan Muller mitt i heatet när fransmannen fick problem med bilen. Thed var rejält jagad men efter en incident på slutet kunde Björk rulla i mål bakom säkerhetsbilen.

Med serien etta, tvåa och sexa leder Björk mästerskapet efter premiären. 38-åringen jublade i depån och viftade med den kinesiska (!) flaggan efter målgång.

Björks bil är kinesisk, Lynk & co, teamet svenska Cyan Racing.

– Jag är oerhört glad och stolt för hela teamet. Vi segrade i vår första tävlingshelg med en helt ny bil. Vi är lite förvånade över farten vi hade i det här startfältet som är bland det härdaste någonsin, säger Björk till SVT Sport.

Det blev mer svenska poäng när PWR-föraren Daniel Haglöf körde in som tia i det tredje heatet i en Cupra. Nykomlingen visade bra fart och har alla möjligheter att etablera sig i serien.

Tungt för Kristoffersson

För Johan Kristoffersson blev premiären ett riktigt mörker. Noll poäng och rejält på efterkälken i WTCR-debuten för Sébastien Loeb Racing. Den dubble världsmästaren i rallycross fick kämpa från de bakre leden på den trånga banan. Kristoffersson fick ingen fart i sin Golf GTI.

– Premiärhelgen är såklart en stor besvikelse för mig och teamet, säger Johan till SVT Sport.

Nästa deltävling avgörs på Hungaroring 26-28 april.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.