Racerföraren Fredrik Blomstedt i otäck krasch.

Svenska racerföraren i otäck krasch – förd till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Racerföraren Fredrik Blomstedt kraschade i Spa-Francorchamps. Han krockade rakt in i barriären och fördes till sjukhus.
– Han har fått en rejäl smäll mot skallen och har lite svårt med minnesbilder, exakt hur allvarligt det är nu vet jag inte, säger pressansvarige Mattias Persson till SVT Sport.

Blomstedt, 26, låg bra till i Spa-Francorchampsi Belgien under lördagen men när fyra varv återstod kraschade han.

Svenskens bil fick en knuff i sidan, åkte ur banan och krockade rakt in i barriären. På ett klipp från olyckan syns några funktionärer springa från platsen för att inte träffas av bilen.

”Vid medvetande”

Blomstedt fördes akut till sjukhus. När SVT Sport pratar med Mattias Persson har han fått kontakt med familjemedlemmar till Blomstedt.

– Han är röntgad på sjukhuset och han är vid medvetande. Det ser inte ut som att han har något brutet men han kommer att hållas kvar för observation i alla fall i något dygn. Han har fått en rejäl smäll minst sagt, säger han.

– Vad det får för komplikationer är svårt att säga nu. Han har fått en rejäl smäll mot skallen och har lite svårt med minnesbilder, exakt hur allvarligt det är nu vet jag inte.

”Alla är oroliga”

Persson berättar att det finns en oro hos teamet och familjen runt Blomstedt.

– Det är klart att alla är oroliga, och alla har relativt lite information att gå på för Fredrik kom aldrig tillbaka till depåområdet där var familjen var. Det var ingen som fick kontakt med honom innan han skjutsades iväg till sjukhus men delar av hans familj är på plats på sjukhuset nu, säger han.

De funktionärer som befann sig på platsen ska enligt Persson ha klarat sig relativt bra.

– Jag har fått bekräftat från pressorganisationen att det var fyra funktionärer inblandade varav en av dem också förts till sjukhus. Men ingen ska ha livshotande skador. Det är väldigt skönt, säger Mattias Persson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.