Linus Lundqvist klättrar vidare på formelbilsstegen. Foto: Mattias Persson/Motorsport Publication

Svenske racingtalangen närmar sig Indycar

Uppdaterad
Publicerad

Linus Lundqvist närmar sig formelbilstoppen i USA.

Nu är det klart att den svenske racingtalangen kör årets Indy Lights-mästerskap – steget under huvudklassen Indycar.

21-åringen har skrivit kontrakt med Global Racing Group with HMD Motorsports.

– Det känns fantastiskt att äntligen kunna presentera den här satsningen och att försöka vinna mästerskapet, säger Lundqvist i ett pressmeddelande.

Linus Lundqvist, som körde för just Global Racing Group förra säsongen, dominerade det amerikanska Formel 3-mästerskapet överlägset och vann hela 15 av 17 race. Nu har teamet gått samman med HMD som har meriter från Indy Lights.

– Linus har ett tydligt mål och vi ser fram emot att hjälpa honom att uppnå det, säger Christian Pedersen, teamchef Global Racing Group, i ett pressmeddelande.

Fjolårets totalseger gav Tyresö-föraren ett stipendium från motorleverantören och detta har delvis möjliggjort satsningen i Indy Lights.

Serien har länge varit en viktig språngbräda för talanger att ta det slutliga klivet till  Indycar. Noterbart är att inte mindre än 23 och de 33 förarna i fjolårets Indy500 passerat Indy Lights.

Belönas med ett Indycar-test

De tre främsta i årets mästerskap kommer att belönas med ett Indycar-test. Vinnaren är garanterad tre starter i Indycar 2022.

2021 års Indy Lights-kalender omfattar tio deltävlingar med start på Barber Motorsports park i Alabama 9-11 april.

Rasmus Lindh är andre svensken i årets Indy Lights. 19-åringen från Göteborg slutade tvåa i Indy Pro 2000-serien 2019.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.