SVT-experten säker: Vetlanda tar SM-guld

Uppdaterad
Publicerad

SVT Sports expert Erik Stenlund är säker på favoritseger i SM-finalen i speedway. Men han tror inte att Vetlanda får en lätt resa mot tionde SM-guldet.

– Vetlanda är favoriter och ska vinna. Men om de inleder svagt i Eskilstuna kan det bli drama. Kan Smedernas stjärnförare Matej Zagar och Andzejs Lebedevs dra med sig laget så kan det bli spännande, säger han.

– Det kommer att bli stentufft. Vi står som underdogs igen och det har vi gjort hela tiden, säger Smedernas Pontus Aspgren.

Även om de flesta håller Vetlanda som favorit tar laget inte ut något i förskott.

– Smederna har visat grym lagmoral. Men jag hoppas att vi under två tävlingar under tisdag och onsdag kan ta tillbaka SM-guldet till Vetlanda. Det är där det hör hemma, säger Vetlandas lagledare Mikael Wirebrand.

Smedernas chanser ökar dock en aning på den slovakiske stjärnan Martin Vaculik, för närvarande på nionde plats i VM-sammandraget, är sjuk och kan inte köra i Eskilstuna. Det skriver Vetlanda på sin webbplats.

Frågan är om Vaculik hinner bli frisk till avgörandet. Returmötet i Vetlanda körs redan i morgon.

Finalserien mellan Smederna och Vetlanda inleds i kväll i Eskilstuna. Returen är redan under onsdagskvällen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.