Foto: SVT/TT

SVT fortsätter att sända rally-VM

Uppdaterad
Publicerad

På söndag avslutas rally-VM i italienska Monza. Nu står det klart att WRC-serien kommer att visas i SVT även de kommande två åren. Det nya rättighetsavtalet sträcker sig över säsongen 2022.

– Rally är en fantastisk tv-sport, säger kommentator Maria Wallberg.

Inför den avslutande helgen leder walesaren Elfyn Evans VM-serien, tätt före fransmannen Sébastien Ogier. I WRC2-klassen är det svenskt i ledningen genom Pontus Tidemand, och i juniorklassen ligger svensken Tom Kristensson tvåa.

– Det blir spännande att följa utvecklingen på de svenska förarna i VM. Utöver Tidemand och Kristensson har vi den 19-årige supertalangen Oliver Solberg som i år tog sin första VM-seger och vann junior-EM. Jag är övertygad om att han nästa säsong kommer att utmana om VM-titeln i WRC2 och 2022 tror jag att han sitter i en WRC-bil och då får ”gubbarna” se upp, säger SVT:s expertkommentator Jonas Kruse.

Utöver spännande svenska talanger kan rallypubliken se fram emot en hel del nytt på tekniksidan de kommande åren.

– Det känns otroligt roligt att redan nu konstatera att vi kommer följa rally-VM även under 2022 här i SVT, då med ett nytt tekniskt reglemente som bland annat innehåller införandet av hybridteknik på bilarna. Rally är en fantastisk tv-sport och mästerskapet har under de senaste åren tätnat och bjuder ständigt på rafflande avgöranden i kampen om VM-segrar och mästerskapstitlarna, säger SVT:s kommentator Maria Wallberg.

KLIPP: Pontus Tidemand vann italienska VM-rallyt (11 oktober)

Så här sänder SVT från den avslutande helgen i Monza, Italien:

Torsdag 3 december, 14:00 SVT Play: Specialsträcka 1

Torsdag 3 december, 15:00 SVT1: Specialsträcka 1 (eftersändning)

Fredag 4 december, 12:30 SVT1: Specialsträcka 4

Fredag 4 december, 15:00 SVT1: Specialsträcka 5

Lördag 5 december, 09:00 SVT2: Specialsträcka 8

Lördag 5 december, 14:30 SVT2: Specialsträcka 11

Söndag 6 december, 10:00 SVT Play: Specialsträcka 15

Söndag 6 december, 11:00 SVT2: Specialsträcka 15 (eftersändning) + Power stage

Söndag 6 december, 16:30 SVT1: Sammandrag

Måndag 7 december, 14:15 SVT1: Sammandrag

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.