Jessica Bäckman under säsongspremiären av STCC 2018. Arkivbild. Foto: Bildbyrån

Jessica Bäckman enda kvinnan i TCR Europas virtuella tävling

Uppdaterad
Publicerad

Jessica Bäckman, 22, ska köra TCR Europas virtuella tävling som startar i helgen.

Racingföraren från Boden är den enda kvinnliga föraren som är anmäld i serien.

– Det kommer att bli en ny utmaning att få tävla virtuellt, säger hon i ett pressmeddelande.

Syskonen Bäckman, Andreas och Jessica, är båda klara för TCR Europas nya e-sport-serie som börjar nu i helgen med den första av totalt sju deltävlingar.

I serien kommer 25 förare att tävla virtuellt på samma banor som de kommer att tävla på senare i år när den riktiga tävlingssäsongen drar i gång.

– E-sport och sim-racing har fått mycket uppmärksamhet och popularitet den senaste tiden så det är kul att TCR Europa hoppar på det tåget. Både för fansen och förarna är det fin möjlighet att underhållas av lite racing i de svåra tiderna som är just nu runt om i världen, säger Andreas Bäckman i ett pressmeddelande.

Jessica Bäckman, som är ensam kvinna i startfältet, säger att hon är laddad inför tävlingen.

– En kul grej med sim-racing är att det är möjligt att designa bilarna så att de blir väldigt realistiska och ser nästan identiska ut till de riktiga bilarna, säger hon.

ARKIV: Indycar-stjärnorna tävlade i virtuell iRacing (29 mars 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.