Styrelsen i Svenska bilsportförbundet åkte till USA. Foto: Bildbyrån

Efter kritiserade resan – advokat försökte få revisorn att ändra sig

Uppdaterad
Publicerad

På grund av en dyr USA-resa fick inte styrelsen i Svenska bilsportförbundet ansvarsfrihet av revisorn. Nu kan SVT Sport avslöja att advokaten Mikael von Schedvin – som styrelsen tidigare anlitat – hörde av sig till revisorn för att försöka få honom att ändra sig innan revisionsberättelsen blev klar.

– Jag kan varken bekräfta eller dementera, säger von Schedvin till SVT Sport.

På fredag var tanken att Svenska bilsportförbundets förbundsmöte skulle hållas. Men på grund av coronaviruset är det flyttat till mitten av juni. På förbundsmötet ska de 41 ombuden bland annat ta ställning till om styrelsen ska få ansvarsfrihet. Förbundets revisor föreslår att styrelsen inte ska få ansvarsfrihet. Anledningen är att styrelsen gjorde en USA-resa till San Francisco i samband med Indycar-finalen till ett pris på 300 000 kronor som medlemmarna fick betala.

Nu kan SVT Sport avslöja att advokaten Mikael von Schedvin, som styrelsen tidigare anlitat, hörde av sig till revisorn för att få till en annan bedömning innan den slutgiltiga revisionsberättelsen – men revisorn stod på sig.

– Jag kan varken bekräfta eller dementera på grund av tystnadsplikten, säger Mikael von Schedvin till SVT Sport.

Ordförande i Svenska rallyt

Förutom att von Schedvin är advokat sitter han även som styrelseordförande i Svenska rallyt AB – som SBF äger till 50 procent – och Rally Sweden AB.

Det var revisionsföretaget BDO Stockholm som gjorde revisionen av Bilsportförbundet. Precis som von Schedvin kan de inte kommentera att de varit kontakt med advokaten med hänvisning till tystnadsplikt.

SVT Sport har sökt Svenska bilsportförbundets ordförande Lars Pettersson för en kommentar.

Klipp: Styrelse kritiseras för USA-resa

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.