Ott Tänak i sin Toyota Yaris i Jyväskylä, Finland. Foto: TT NYHETSBYRÅN

Tätt i täten efter Tänaks triumf

Uppdaterad
Publicerad

Det ser ut att bli en kamp mellan norske Mads Östberg och estländske Ott Tänak om guldet i rally-VM i Jyväskylä i Finland efter Tänaks slutryck på lördagen.

Ott Tänak har aldrig vunnit Juväskyläs VM-rally tidigare, men efter elva av 23 speicalsträckor körda är det 30-åringen som ligger bäst till.

Ledningen är dock allt annat än komfortabel. Tänak kämpar framför allt mot norske Mads Östberg om segern och under den andra dagen delade de på ledningen i omgångar.

Fortsätter på lördag

Avståndet mellan de båda förarna var som minst nere på bara en tiondel men under dagens sista specialsträckor gjorde estländaren ett ryck. Inför lördagen leder han med bara 5,8 sekunder före Östberg.

Bakom Tänak och Östberg ligger finske Jari-Matti Latvala, nya zeeländska Hayden Paddon och finske Teemu Suninen bäst till för den sista pallplatsen.

VM-rallyt i Jyväskylä fortsätter med åtta specialsträckor på lördag.

– Vi förlorade inte mycket tid vilket är bra för i slutändan handlade allt om att ta sig igenom eftermiddagen, säger Mads Östberg till wrc.com.

12.00 på söndag kan du se VM-rallyt i SVT2 och SVTPlay.

Resultat, SS11/2

1. Ott Tänak – Toyota 1.04.14,9

2. Mads Östberg – Citroen +5,8

3. Jari-Matti Latvala – Toyota +23,1

4. Hayden Paddon – Hyundai +36,4

5. Teemu Suninen – Ford +46,1

6. Sebastien Ogier – Ford +58,9

7. Elfyn Evans – Ford +1.01,4

8. Esapekka Lappi – Toyota +1.01,4

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.