Thed Björk, dubbel vinnare i WTCR. Foto: Bildbyrån/Arkiv

Stallorder gav Thed Björk ny seger

Uppdaterad
Publicerad

Det blev dramatiskt när Thed Björk tog helgens andra seger i WTCR på Zandvoortbanan i Nederländerna. En tuff kamp med unge stallkamraten Yann Ehrlacher slutade med att Björk gick om och vann.

– Det blev lite rörigt i starten, båda vill vinna. Jag var likadan när jag var yngre, sa Thed Björk om det märkliga loppet.

I den världsomspännande serien för standardvagnar, FIA WTCR vann Thed Björk första racet i Zandvoort på lördagen, och det tredje på söndagen.

Fransmannen Yann Ehrlacher hade pole postion men Thed Björk tog starten, varvid Ehrlacher körde nästan tryckte Björk av banan från sidan.

Björk ledde loppet i de två första varven, men när stallet trodde att Ehrlacher skulle få tidstillägg släpptes Ehrlacher förbi Björk på tredje varvet.

Men när inget tidstillägg, eller depåstopp, kom så beslutade Volvostallet att Björk skulle återta ledningen.

– Jag fick en perfekt start, och även Yann satsade bra där. Vi var där  båda två och var aggressiva, båda vill vinna. Jag var likadan när jag var yngre, sa en lugn Thed Björk direkt efter loppet.

Björk vann loppet nästan en sekund före stallkamraten Yann Ehrlacher med rallycross-världsmästaren Johan Kristoffersson som sjua, fyra sekunder efter.

Kristofferssons första pallplats

Eftersom Thed Björk också vann hetat på lördagen finns han med i toppen av WTCR-serien efter fyra tävlingshelger (och 12 lopp).

Tidigare på söndagen tog Johan Kristoffersson en fin tredjeplats, och sin första pallplats,  i söndagens första heat i WTCR i Zandvoort när totalledaren Esteban Guerrieri vann. Johan Kristoffersson, VW, som startade på tredje position, behöll den hela loppet och var med och jagade Guerrieri, Honda, och tysken Benjamin Leuchter, VW.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.