Jacob Thorssell Foto: Bildbyrån

Thorssell svensk mästare i speedway

Uppdaterad
Publicerad

Efter en seger på fem heat så blev det semifinal för Jacob Thorssell. Då steppade han upp rejält och vann både semifinalen och finalen för att säkra SM-guldet.

I storstjärnan Fredrik Lindgrens frånvaro, som missade SM-finalen på grund av hjärnskakning, så blev det Jacob Thorssell som tog för sig och vann SM-guldet. Men det började inte så bra för Thorssell, som hamnade på en tredjeplats i första heatet. Men det skulle bli bättre. I de sista fyra heaten så hamnade han på tre andraplatser och en förstaplats, vilket gav honom en plats i semifinalen.

Där tog han sin andra heatseger för dagen, och tog sig till final. Där skulle han få möta Andreas Jonsson, Kim Nilsson och Linus Sundström, som alla slagit honom tidigare under dagen.

Men den här gången skulle det gå bättre för Thorssell, som till vardags kör för Dackarna i Elitserien. Efter en seg start där Jonsson tog ledningen så tog Thorssell sig förbi och behöll ledningen ända in i mål för att säkra SM-guldet. Silvret knep Jonsson, och Nilsson kom trea och tog bronset.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.