Artem Laguta. Arkivbild. Foto: TT Nyhetsbyrån

Vetlanda fortsatt gigant på hemmaplan

Uppdaterad
Publicerad

Hemmastarka Vetlanda fortsätter att vinna på hemmaplan och kunde på ett komfortabelt sätt besegra nästjumbon Masarna med 59–30. Artem Laguta körde hem fyra raka heatsegrar och såg till att laget kunde ta två, av sina sammanlagt sju, femettor.

Tabelltrean Vetlanda fick en riktig smakstart på kvällen när de efter fem körda heat hade plockat hem tre femettor och ryckt ifrån till en 21–8-ledning.

Ett ypperligt utgångsläge för hemmagiganten men för gästande Masarna såg kvällen däremot ut att bli en tuff nöt att knäcka.

Redan i det sjunde heatet lyckades däremot Masarna justera poängen något och tog sin första heatseger för kvällen. David Bellego var den första, och enda, Mas-föraren som hittade receptet för en trepoängare och tillsammans med Oskar Fajfer kammade duon hem lagets första välbehövliga femetta. Vetlandas Dominik Kubera, som vunnit två raka heat, var chockerande nog sist över mållinjen.

Vetlanda var däremot numret för stort och i det åttonde heatet replikerade hemmalaget med kvällens fjärde femetta signerat Artem Laguta och Filip Hjelmland. Totalt skrevs siffrorna till 59–30, en promenadseger för hemmalaget, som sammanlagt stod för sju femettor under kvällen.

Vetlanda tar sig därmed upp på 18 poäng i tabellen och skuggar tabelltvåan Dackarna på 19 poäng.

Piraterna vann måstematch

Även Piraterna lyckades fullborda en hemmaseger i Motala. Tabellsjuan, som gör upp om den sista slutspelsplatsen, vann måstematchen mot tabellsexan Lejonen med 53–37 och har därmed spetsat till ställningen i tabellen när de kliver upp på samma poäng som Gislavedslaget.

Piraterna tog tidigt kommandot i matchen och hade en 14-poängsledning efter det åttonde heatet. Trots en jämnare match efter pausen lyckades hemmalaget förvalta sin ledning till seger.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.