Dackarna körde över rivalen i toppmötet

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en drömstart för hemmalaget Dackarna, trots att deras Oliver Berntzon kraschade i heat tre, i derbyt och toppmötet mot Västervik.

Efter totalt fem femettor var både krossen och segern ett faktum.

Inför derbyt mellan Dackarna och Västervik var gästerna Västervik i serieledning, fyra poäng före tvåan – kvällens motståndare Dackarna.

Dackarna fick en riktig drömstart, de tog hem det första heatet och följde sedan upp med en femetta i heat två.

I heat tre kraschade Dackarnas Oliver Berntzon i hög fart. Han blev liggande på banan och fördes av den i ambulans. Beskedet kom sedan – Berntzon var okej, men behövde sys i ett finger.

– Huvudet är helt okej. Jag landade på hela högersidan så jag har slagit i från topp till tå. Jag har ont i skulderblad, axel, armbåge, hand och lår på högersidan. Handen och låret är värst. Jag har fått en rejäl lårkaka, säger Berntzon till Dagens Vimmerby.

Därefter hämtade Västervik, genom formstarka Peter Ljung, upp lite. 4-2 till gästerna.

Men Dackarna svarade direkt och följde upp med ytterligare två femettor, där Piotr Pawlicki återigen tog hem en seger.

Körde över gästerna

Efter 3-3 i det sjätte heatet tog Dackarna återigen tillbaka kontrollen. I det sjunde heatet korsade Pawlicki mållinjen först igen och kvällens fjärde femetta fördes in i protokollet.

Vid 29-13 fick Västervik lite ny luft efter 3-3 och sedan en välbehövlig vinst med en femetta. 29-21 och det såg plötsligt ljusare ut för bortalaget. Dackarna bättrade på sina siffror till 36-21.

Dackarna tog sin femte femetta i heat 11 och när Pawlicki fortsatte att vara ostoppbar och såg till att det blev ytterligare poäng till hemmalaget var segern klar.

Västervik stod dock upp bättre i de två sista heaten och det blev inga bonuspoäng för Dackarna. Rivalmötet slutade 56-33.

I Kumla tog Indianerna hem segern mot gästande Rospiggarna. Mötet slutade 54-36.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.