Sebastien Ogier har en halv minut att ta in den sista dagen av Mexikos VM-rally. Foto: TT.

Tidemand i sekundstrid om segern

Uppdaterad
Publicerad

Svensken Pontus Tidemands ledning i den näst högsta klassen, WRC2, i Mexikos VM-rally har krympt från 35 sekunder till två inför den sista dagen.

Tideman tappade under lördagen tillfälligt ledningen men kunde återta den från fransmannen Eric Camilli i den minst sagt täta striden om segern.

– Jag gillar tajta fighter som den här. Det är sådant som gör att man utvecklas som förare och det håller spänningen vid liv, säger Tidemand i ett pressmeddelande.

”Får inte göra något galet”

Att hålla ihop det mentalt blir en nyckel.

– För att ha en chans här räcker det inte att trycka på och vara snabb utan man måste köra kontrollerat för att ta sig i mål. Vi har en riktigt bra position inför morgondagen samtidigt som vi har mästerskapet i tankarna och kan inte göra något galet. Det blir en laddad avslutning, fortsätter.

I huvudklassen leder Kris Meeke med 30 sekunder före de fyra senaste årens mästare i rally-VM, Sebastien Ogier.

– Jag försökte allt jag kunde under det mesta av dagen. Oturligt nog spann jag och tappade tio sekunder. Utan det hade det varit jämnare, säger Ogier till WRC.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer