Tidemand i stor ledning i Mexiko Foto: Honza Fronek

Tidemand i stor ledning i Mexiko

Uppdaterad
Publicerad

Pontus Tidemand hade en suverän fredagsetapp i det mexikanska rallyt och leder WRC2-klassen med hela 51 sekunder inför lördagens sträckor. 

– Det har varit en riktigt bra dag för oss. Bilen funkar helt perfekt och vi har kört hårt, men på rätt sida om gränsen, säger Tidemand i ett pressmeddelande.

Pontus Tidemand tog samtliga 10 sträckseger i WRC2 under fredagen och förutom klassledningen ligger han även så högt som sjua totalt i rallyt.

– Vi har ett försprång på 51 sekunder och det känns bra, men allt kan hända här i Mexiko och rallyt är långt så vi får fortsätta att vara smarta imorgon också, summerar Pontus.

Solberg bröt 

Oliver Solberg ledde WRC3-klassen inför fredagen och visade prov på bra fart inledningsvis på sträcka tre. Men Solberg tvingades bryta rallyt efter att ha kört på en stor sten som skadade bilen. Han kommer inte starta om under lördagen. 

Ogier leder WRC

Sébastien Ogier har vunnit mexikanska VM-rallyt fem gånger och visar fin form i jakten på en sjätte triumf i årets tredje VM-deltävling.

Sexfaldiga världsmästaren har ett försprång på 13,2 sekunder till Teemu Suninen, teamkamraten Elfyn Evans ligger på tredje plats drygt 33 sekunder bakom Ogier. 

– Jag är nöjd med dagen, självklart är det bra att leda. Jag tror vi alla haft utmaningar idag. Det är aldrig lätt att köra här men jag har gillat det, berättade Ogier för WRC. 

Thierry Neuville och Dani Sordo tvingades båda bryta för dagen med elfel. För finländaren Esapekka Lappi slutade dagen ännu sämre. Hans bil började brinna strax efter målgång och totalförstördes.

Här försöker finländaren köra ifrån branden

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.